Wednesday, January 27, 2010

aque punya cela...


Korang jangan ingat, aku ni malaikat atau nabi... Sempurna serba serbi.
Aku manusia, aku ada cela...

Sejak dua menjak aku rasa aku jadi makin materialistik. Entah arh, kalau nak beli barang tu, nak cari yang branded-branded je, yang jual kat pasar-pasar malam, haram aku tak pandang. Kekadang tu, kedai-kedai yang nampak macam murah and tacky sikit, memang jangan harap arh aku nak masuk and belek-belek barang. Unless,my mum, or mmber aku yang ajak masuk sebab diorang nak carik barang diorang. Kalau aku jalan sorang-sorang, memang 95% kebarangkalian yang aku tak akan masuk kedai-kedai macam tu. Bukan sebab pandang rendah kat kedai tu, bukan jugak sebab aku bajet bagus... tapi entah, kot kot, aku ni memang materialistik gamaknya.


Kadang-kadang, aku ni naik risau fikir pasal benda ni. Padahal, time kecik-kecik dulu ok je. Aku tak kisah beli baju-baju kat Tesco, or Giant, or even baju longgok kat pasar malam. As long as baju-baju tu, selesa di pakai, kain dia sedap dan mantap, and terasa angin yang sepoi-sepoi ketika dipakai sewaktu tidur. Tak kisah arh, baju tu ada gambar teletubbies ke (eleh, korang tak yah arr pretend yang korang tak pernah ada t-shirt teletubbies ok, teletubbies was every kid's LV ok) or gambar apa sekalipun. Aku main bedal je, semua aku pakai. Tapi bila dah mula masuk umur 19 ni, makin lain pulak. Nak cakap aku ni banyak duit, wallet pun semput-semput je memanjang. Tak tahu mana tah sifat materialistik tahap tenuk ni timbul. Haish, risau...risau... Mana tak nyer, aku takut giler siot, kot-kot nanti kalau dah besar aku jadi lupa daratan, lupa jasa mak bapak. Terus kena sumpah jadi batu, or kene simbah dengan simen basah macam cerita *batuk2* Malim Kundang kegemaran bebudak perempuan *batuk2* Iskh, simpang malaikat 44.

Pernah gak cakap pasal ni dengan abang, samada aku ni dah jadi materialistik ke bukan. Dia punyer response?


Hmm..relax sudaa!!



Tapi, bila pikir-pikir balik. Maybe aku ni, materialistik sikit-sikit je. Tak de arh sampai ke tahap hardcore :') Sampai ke tahap, nak kawan pun dengan orang yang kaya je. Pergh, ini memang perangai mintak penerajang. And in case ada satu tahap, korang nampak aku berubah jadi this ingrateful JERK yang somehow jadi super duper berlagak bagus... Aku harap, korang boleh smackdown tengkuk aku habis-habisan, time-time tu jugak! So that aku boleh sedar diri balik. Tak per, aku kasi kebenaran, provided korang print out entry ni, and tunjuk kat aku sebelum aku di smackdown. Deal?


P/s: Macammanapun, aku rasa menjadi mata duitan adalah lebih perkasa daripada menjadi mata keranjang.muahahaha (>_<)

Friday, January 22, 2010

Monday, January 4, 2010

tuesday mornink....

hmm wndu er da lme da x mencoretkn sesua2 kt sni..bz la ktekn..skunk lak tgh exam..sok ppr last,hurrayy!!..pape pn mmg da x sbr gler nk blik umh nh..da lme xblik.msty owg kg wndu gler kt ak nh..hahaha*pasan*.mak ak kte nk ambk ank angkt hujung mggu nh..dak2 dr upsi..ad can la nk knl2 coz ak blik ujng mggu nh..hik3..dgr cte mk ak amik 2 owg..arp2 laa beregu cmpuran..ahaks..xbley blah tol ak nh..tp sblm blik ak nk p jln2 juscO lu n syikin sblm p btterworth..hmm x sabO err..dak2 nh sume pkat2 nk p trun kL..tp ak xjoin kot...mls r..t abs duet..ak nk save lorr cz ad mender yg lg best ak da plan n duet tuh..so,ak ase xrugi pn lau ak x p.. haha..skunk nh ak tgh pk nk wt 1 bisness r yg bley untgkn ak n owg len..pe ek??haha..coming soOn lorr..wait n see jerk ah...ok lorr..fishing da tggu nk pnjm brdbnd nh..sian dy..xpe la ak out dloo bg mmberi laluan kpd knk2 yg nk pnjm brdbnd ak nh..chill out...wassalam.......