Saturday, April 16, 2011

MEMANG ALLAH SENGAJA...



* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.
* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.
* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.
* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...
* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.
* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.
* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.
* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.
Wahai sahabat yg kecewa, menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya. Hari esokpun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhan-NYA,dan meninggalkan laranganNYA.. PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hamba-NYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepada-NYA

Friday, April 15, 2011

grenade~

Easy come, easy go
That’s just how you live, oh
Take, take, take it all,
But you never give
Should of known you was trouble from the first kiss, Had your eyes wide open -
Why were they open?
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked, Cause what you don’t understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won’t do the same
No, no, no, no
Black, black, black and blue beat me till I’m numb Tell the devil I said “hey” when you get back to where you’re from
Mad woman, bad woman,
That’s just what you are, yeah,
You’ll smile in my face then rip the breaks out my car
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, yes you did
To give me all your love is all I ever asked Cause what you don’t understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won’t do the same
If my body was on fire, ooh You’ d watch me burn down in flames You said you loved me you’re a liar Cause you never, ever, ever did baby…
But darling I’ll still catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won’t do the same.
No, you won’t do the same,
You wouldn’t do the same,
Ooh, you’ll never do the same,
No, no, no, no

Thursday, April 14, 2011

senyumm... xperlu kata apa2~

Hukeleh, kerek la lu beb... Cantik bebenor la muka cipan kamu tu. Senyyuuuuuum ok?
Korang pernah kena tanya bender ni? Aku pernah. Banyak kali lak tu. Bukan apa, muka aku ni, kalau tak senyum, memang stok makan budok arh. Mesti baby-baby nampak muka aku menangis teresak-esak...
Eh jap! kalau orang sebut teresak-esak je, mesti aku terbayang makcik yang pakai baju kurung kedah, duduk kat tepi tangga, menunggu kepulangan anak dia. Then menangis sambil mengesat air (dan taik) mata dengan sleeve baju. Bapak imaginatif aku ni. he he he. 
Okeh, sambung balik. Kekadang aku ni dalam dilema. Yer arh, senyum salah, tak senyum salah. Kalau tak senyum, orang cakap kerek laa... Cam bagus laa... Muka cam celaka laa.. Tapi nak wat camne, aku buat bodo je arh. Malas nak layan. Memang kekadang tu,aku saja je buat muka kambeng gurun. Sebab aku tengah takder mood, or aku tengah bad mood. *bad mood di sini tidak sama dengan konsep bad mood masa tengah merana akibat period pain, harap maklum*

Then, bila time aku dirasuk hantu peramah. Nak menyahut seruan kumpulan Raihan (kan ker diorang ada nyanyi lagu senyum) aku mula lah senyum memanjang. Nampak orang aku senyum. Nampak itik tengah lari terkedek-kedek, aku senyum. Nampak orang jatuh tergolek-golek sebab jalan atas ais yg licin aku... erk... bantai gelak horror puas-puas. Tapi, yg tak syok ni plak, kekadang tu ada la pulak orang ni... Jenis memerah santan. Bila aku senyum, dia boleh pulak ingat aku syok kat dier. Giler ke haper. And dia adalah a total Stranger. *Sambil geleng kepala dengan kelajuan 200km/jam tanda tak percaya*. Then, terus dengan automatik nya, aku senyum dengan penuh keikhlasan dari hati nurani kat dia, macam ni... Klik sini untuk tengok senyuman yang paling manis di cakerawala

Amacam, ada yang cair tak tengok senyuman tadi?

Tuesday, April 12, 2011

Armada - Wanita Paling Bahagia



bley x awk bahagia kn sy?? :(

Monday, April 11, 2011

kome xske nenek kebayan,bomoh n sewaktu dengannya la...~


plawOk3!!
Sebab satu: Bomoh-bomoh menganggu gugat periuk nasik aku.
Benci siot, aku susah payah belajar cara nak ubat orang sakit (aku tipO) , alih-alih ada pulak orang yang tak payah belajar susah-susah, tak payah ambik exam. Tapi orang pergi jumpa untuk mintak ubat. Kalau stock yang pakai herba-herba cina ke, atau acupuncture ke, aku boleh tahan lagi. Tapi ni memang yang buta-buta pergi mintak ubat anak jadi pandai, ubat anak jadi cantik, ubat anak murah rezeki. Apa kes ni wey. Lagi bodoh kalau si bomoh tu, kasik ubat yang jenis air jampi serapah dia, lepastu sembur sembur air liur. (buat sound effect) *Puhh puhh puhhhh. Khaaaaaakkk Tuihhh* Yuck. Geli sial.

Sebab dua: Bomoh boleh tolong kedai ko laku ke?
Benci jugak dengan orang yang kalau berniaga makanan, tapi bila tengok competition dia maju terus dia cakap, orang tu main bomoh. Main saka. Main jin pelaris. Adus! Ini memang aku give up tak tahu nak cakap apa. Baik lagi ko cakap, orang tu masak taruk ganja ke, taruk/celup air spender (underwear) ke, lagi lojik. Cuba tengok, time bulan puasa, maju ke tidak kedai competition ko tu? Yer arh, bulan puasa kan setan jembalang kena ikat secara kinky. So patutnya kedai dia time bulan puasa tak maju/merudum. And kedai ko yang akan maju secara automatisnya kan?

Amacam, kedai ko maju tak time bulan puasa ni? *pusing sekeliling, sambil check kedai ko*

Tapi kan brader pekedai, kalau kedai ko tu gelap macam baru lepas ada orang mati, lantai kotor, makanan tak sedap. Ni bukan setakat orang hantar setan lagi dah, ni ko sendiri yang panggil setan datang bertenggek kat kedai ko. Apa kata brader pergi belajar dulu strategy business, then baru start berniaga.

oh lagi satu, bomoh-bomoh yang keluarkan ayat pelaris segala jadah nya ni, selalunya diorang pun tak de la kaya mana. Rumah ciput je aku tengok.

Sebab tiga: Benci bomoh sebagai secret weapon dalam santau menyantau.
huh, nenek spe nih???
Ini pun aku anti jugak. Aku tahu lah, nak kata tak percaya langsung benda-benda ni, tak boleh. Rukun iman tu wey. Tapi yang pelik tu, zaman-zaman internet broadband ni pun, ada jugak malaun yang busuk hati, jumpa bomoh nak santau orang lain. Yang lagi malaun nya tu, ada jugak tu orang yang kena santau pergi jumpa bomoh siam lah, bomoh indon lah, buat nak pergi berubat. Tapi sembahyang tak reti, tak reti nak mintak tolong dengan tuhan.

Sebab empat: Bomoh sebagai pengedar air penerang hati.
Ini lagi tak payah cakap arh. Lagi aku tak percaya. Kalau bomoh tu hati dia terang berderang, tak de la profession dia bomoh. Paling koman pun, mesti dia dah jadi doktor ke... lawyer ke... ye dak??


Jadiiiiii... kalau korang sibuk sangat semua benda nak mintak tolong dengan bomoh… Hah! Jawabnya tak payah arh korang berTuhan. Ko pergi je lah cium tapak kaki bomoh tu, sembahyang keliling dia. Habis cerita. Tak payah sembahyang hadap kiblat dah. Ok??Haha..choOiiii!

Wednesday, April 6, 2011

don't trust...until when??

pergh cam **** ble dpt tw ex ak da ad kpel bru..

yg xley blahnyer bukan maen seksi meksi lg pmpn tuh..huhu

xperla mybe pmpn mcm tuh taste dy..hah!

ak pn xkebulur la org mcm dia tuh..err..

skrg ni mmg ak mcm da xder aty jer ngn laki nih..huh

bkn sbb ak da jd lesBIAN...ehem2..ni sume sbb sy da ptah aty dlm bercintan-cintun nih..

haha..korg yg bce ni msti gelakkan ak jer.,.mmg btol org kte

'bunga bukan sekuntum,kumbang bkn seekor'

tp masalahnyer bile aty da syg..mmg susah kte nk lpekan..

apetah lg nk mncri kesalah dy..sbb tu la org kte pmpn ni slalo patah aty ble 

percntaan diorg nih ptus ditgh jln...sbb dy lbey ske mkn aty..xmau 


luahkn..huhu ad benarnyer tuh.. ^_^..

tp xper..dsbbkan dy sorg..ak da ssh nk percyekn lelaki..even dy buat mcm2 tuk ak..

sbb 'krna nila setitik,rosak susu sebelanga'....

lelaki skrg ssh nk percye..nmpk baek tp tuhan sjer yg tw..hahaha..chill!!

p/s: klu la awk tw..smpai skrg ni sy msih sygkn awk n still thnking bout u...
cnta sy ttp setia pd awk wlaupn ad yg dtg dan pergi dr idup sy