Monday, December 13, 2010

orang yang ku sayang-sayang (screen)

Selamat tinggal sayang ku 
Semoga engkau bahagia 
Bersama kekasih baru 
Dan biarlah aku membawa diri 

Walaupun berat hatiku 
Sewaktu melepaskanmu 
Tetapi apa dayaku 
Antara kita dah tak sehaluan 

Ada kalanya aku termenung mengenang sikapmu 
Pandainya engkau mengukir janji 
Lalu kau memungkiri 
Sepi kurasa perjalananku 
Penuh duri rindu 
Sehingga fikiranku tak menentu 

Cintaku melayang-layang 
Wajahmu terbayang-bayang 
Orang yang ku sayang-sayang 
Kini dah disambar orang 
Perit hatiku tidak terkata 
Oh...bisanya 

Selamat tinggal wahai sayang ku 
Terima kasih kerana engkau 
Sanggup melukakan hatiku ini 

Walaupun berat hatiku 
Sewaktu melepaskanmu 
Tetapi apa dayaku 
Antara kita dah tak sehaluan 

Moga dikau bahagia (3x)

Thursday, November 11, 2010

ber "palapes" habis habisan!!

hmm pjam celik pjam celik skrg da nk final da pn..skrg da pkol 1:42 pg..
xbley tdo..mcm slalo la kol 4:30pg bru nk tdo..
cam bese..ader task kne kjut dy..huhu
tetbe..hmm wndu la plak ngn palapes..hehe
time ader asyk nk lari jer dr latihan..bkn pe..borink..
hehe..skrg kn juniOr..asyk kne jer..*sbr jer la*
tp..ble da xder mle la wndu..n stap2..ngn mmber2..
same goes tO tuan/puan senior n inter specially....haha
lawak tol ble ingt blik..dr sorg yg agk stret face..hmm las2 jd senyum sorg2
spe nyer keje la kn..haha..*ske mmbyangkn dy tersenyum,coOL*
aish..da lari tjuk lak..adOii..hehe..
hmm elaun!! nih ak lmah nih..asl elaun masuk jer ad la mnde nyer yg nk
kne byr..huish..fedup koWt..hmm pe lg ea..
haha..bru ingt..hmm dy pn palapes jgak..hehe..ske2..
pas final kne pindah umh!!! xske!!
hmm pape pn pas final trus kne lapOr diri kt markas..
hadOi..*xder CUTI lg*
(kak pia n seri, kte pkat sme2 lari lg ye t..haha)
p/s :sy akn sentiase buat dy tersenyum..as u ask me!!

Saturday, May 1, 2010

Tips terpenting supaya blog kamu orang suka baca

Heyw, korangw tengahw buatw apew tew? Sihatw tawk? Dawh makawn kew beluwm?? Hah, amacam, terer tak aku tiru bahasa budak-budak urban zaman sekarang? Bajet terer la tew? Okay, tiba-tiba huruf W kat keyboard jam, so tak bley nak type huruf W dah, Aduih.



Opps. TERTEKAN CAPSLOCK LA PULAK. ALAMAK, MACAM MANA NAK TUTUP NI? ADA SESIAPA BOLEH TOLONG AKU?? AKU NI MEMANG SET YANG BUTA IT. JENUH DARI TADI AKu try TeKaN teKAN ShIFt taPI JAdIk maKIN PELiK pulAK. Kejap KECIK kEJAP besar. HUmanng AIH! PEnat NYE nak MenaIP MacaM NI. Eh, tiba-tiba baru perasan, blog aku ni tak berapa ceria. Asyik-asyik tulisan hitam je memanjang. Bosan. Nak jugak try colour hijau kew, kuning kew, merah kew, pink pun macam hensem je rasanya. Maybe boleh try. Eh, apa kata aku try colour pelangi, senang, ambik semua warna, takda la orang kecik hati nanti, tuduh aku pilih kasih dekat warna-warna tertentu je. Weeeeeee, amacam? Ceria tak???


Eh, terlupa pulak. Kadang-kadang ada kawan-kawan yang tak berapa nak nampak datang lawat blog ni, so susah dia nak baca. Tulisan kecik sangat. Nah, besar kan sikit. Nampak??? Eh, tak nampak? Amacam, dah tambah size. Nampak??? Mesti terang berderang kan mata korang?????ke korang nk yg cmnh bru jelas??

Hurm, dah dapat mesej aku dari entri ni? Udah?? Bagus! Sekarang sila bank in kan yuran consultation kat account aku, apa hangpa ingat kat dunia ni ada benda free ka???hahaha

Wednesday, April 14, 2010

THE RED JUMPSUIT APPARATUS LYRICS - Your Guardian Angel

THE RED JUMPSUIT APPARATUS LYRICS - Your Guardian Angel

When I see your smile
Tears roll down my face I can't replace
And now that I'm strong I have figured out
How this world turns cold and it breaks through my soul
And I know I'll find deep inside me I can be the one

I will never let you fall (let you fall)
I'll stand up with you forever
I'll be there for you through it all (through it all)
Even if saving you sends me to heaven

It's okay. It's okay. It's okay.
Seasons are changing
And waves are crashing
And stars are falling all for us
Days grow longer and nights grow shorter
I can show you I'll be the one

I will never let you fall (let you fall)
I'll stand up with you forever
I'll be there for you through it all (through it all)
Even if saving you sends me to heaven

Cuz you're my, you're my, my, my true love, my whole heart
Please don't throw that away
Cuz I'm here for you
Please don't walk away and
Please tell me you'll stay woah, stay woah

Use me as you will
Pull my strings just for a thrill
And I know I'll be okay
Though my skies are turning gray

I will never let you fall
I'll stand up with you forever
I'll be there for you through it all
Even if saving you sends me to heaven
[to fade]

Wednesday, April 7, 2010

[x][d][e] [t][a][j][u][k]...

hmm kte xtw nk ckp pe..tp kn..kte rse lately awk mcm da lpekn kte jerk..kte tw la awk nk exm..kte pn..tp awk bz sgt smpykn kte rse awk mcm da lpekn kte..kte nk exm pn awk lnsg x ingt..kecik aty kte..kte bkn mnx awk msg kte 24 jam,365 ary pn..kte tw awk bz..cme kte mnx at least when i'm text u nk tnye kbr ke rply la..bkn ssh pn nk bgtw awk ok..kte ssh aty tw lau awk diam jerk..mgkn awk anggp mnde2 cmnh remeh bg awk but not for me..tgk skunk nh pn da 3 ary ase er awk diam xd brite lnsg..kdg2 kte rse kte nh cm x wujud jerk bg awk..kalo mcm nh sikap awk..knp dr awl lg awk bg kte harpan lau awk sndri x mmpu nk wt??kecewanya..mlm arytu mse awk kol kte..kte xbley nk angkt sbb kte sebak sgt time 2..kte cbe smpan pasaan sedey kte nh xnk awk tw..sbb kte nk jge aty awk..kte tw awk bz..sorry gnggu awk..tp awk..maafkn kte..kte da delete ur no..da xd da lam fon kte..kte wt cm2 sbb kte xnk sedey2..t'tggu2 msg dr awk..awk ta penh tw 2 sume kn..yg awk tw cume"maaf! bz skit skunk.."hmm xpe..kte xslahkn awk pn..tp kte nk awk tw kte syg awk..tp lately ur behavior cm da wt haty kte tawar..yg kte tw cme sedey & hopefully sgt awk phm pe yg kte rse.. :(

Sunday, March 21, 2010

KOWG PNH KERR KNE INTIP N STALKER??


Sorry, sebab lama tak update. Bukan apa,aku memang giler busy dengan kelas, Sigh. Dah ler exam lagi 2 mggu, chess. Banyak giler siot tak cover lagi. Depresi... Depresi...ary nh ak nk kupas skit pasl stalker mmndangkn bru nh ak terjumpe words 'stalkers' kt fb..

Jangan salah kan aku, cuba kamu google perkataan 'stalker'.
Korang ingat senang ke nak carik gambar yang relevant? (LeslieFence)


Anyway, aku nak tanya korang. Korang pernah ada stalker tak? Entah, aku macam tak pernah. Sapa la plak gile nak stalk aku. Tapi pikir-pikir balik, memang takut seyh dengan stalker. Selalunya, yang jadi mangsa stalker ni, orang perempuan. Kalau stalker tu, cuma tengok dari jauh, dari jarak 10 KM tak pe lagi. Ini, kalau yang jenis paranoid tu, siap berteropong, mengacau segala privasi, memang tak bleh blah. Nak nak, yang jenis cacat otak tu. Kalau kita tak layan, mula meroyan. Kalau yang lagi takut, ada siap sampai ugut-ugut. Gile ape. Tsk tsk tsk.

Sebenarnya, although aku tak pernah kena stalk. Tapi aku ada pernah kenal orang yang kena stalk. Aku tak berapa ingat sangat, tapi lebih kurang macam ni lah. 

Satu hari, kawan perempuan aku ni pergi town. Then secara tiba-tiba dia di mengorat oleh seorang mamat ni. Bila kawan aku tak layan, si mamat ni ikut dia dari belakang. *sila pasang lagu background filem Jaws* Apa lagi, kawan aku jadi cuak arh. Laju-laju dia jalan. Then sampai satu tahap, si stalker tu pegang tangan dia, mintak nombor telefon. Nak berkenalan ke aper tah. Kawan aku tu, terus ar dia menangis. Mamat tu start jadi menggelabah, then terus belah. Lahanat betul mamat tu...

Entah, sumpah benci, benda-benda macam ni. Sebab aku rasa, dah kalau orang tak nak layan, buat bodoh je lah.. Tak yah ar nak desperate sangat, lepak sudah~ Daripada korang buat habis tenaga nak stalk orang lain, baik korang balik rumah makan karipap. Pfft...

Since aku ni agk2 brutal. So rasanya masalah macam ni tak de kot nk jd kt ak..haha. Tapi, kekadang risau la pulak. Yer lah, orang-orang zaman sekarang ni, makin lama makin baik. Makin bertambah alim *reverse*. Baca paper, baca internet, sana-sini ada orang kena culik laa... rogol laa... Aku selalu ingatkan kakak and adik aku(tpoo ak ane ade kakak), suruh diorang balik sebelum malam. Sebab kitorang ni, ada curfew pukul 7 malam. Maknanya, kalau nak merasa kesedapan tendangan padu kaki bapak aku, silalah kami adik beradik balik lepas pukul 7 malam. Kui kui kui, sekarang parents aku dah longar sikit. Kalau nak balik lepas pukul 7, kena call and mintak kebenaran...
Tapi dengan syarat, setiap 30 minit telefon diorang, kasitahu kitorang tengah buat apa, and paling lewat balik sebelum pukul 10 malam. Kalau balik lambat tu, alamatnya kena kunci kat luar rumah selama sejam. Huish, pernah beb. Jenuh aku ketuk-ketuk pintu, suruh mak aku bukak. Mak aku, dengan penuh brutal nyer, tunggu sampai slot samarinda tu  habis baru bukak pintu. Padan muka ko opie.~

Terbukti aku memang mental. Aduh... (Tattooedtees)

Eh eh, alang-alang cakap pasal stalking ni. Aku nak kasitau korang,yg ak akan meng-registerkn diriku menjadi seorang stalker internet. So boleh la aku stalk orang lain tanpa mengganggu-gugat ketenteraman awam.haha.Aku bukan nak suruh korang follow kitorang (sapa yang nak follow tu, tak de la plak aku nak larang). Tapi aku kasitahu ni sebab aku yang nak follow korang (kira macam stalk la tu kan?). Yer lah, asyik korang je baca update aku kat blog ni, aku nak gak tahu apa korang buat setiap hari.
Bagi siapa yang masih batak pasal twitter (macam aku lah, he he). Twitter ni, sebenarnya simple je. Korang cuma kena jawab "What are you doing?". So, jom kita ber twit twit. Sesiapa yang tak de tu, korang click sini dan buat satu account (ambik masa 30 saat je nak buat account). And sesiapa yang dah ada account tu, sila tinggalkan link twitter korang kat comment box bawah ni ok. Senang aku nak stalk korang.
Ok lah, aku sangat busy ni. mahu stadi. Chey, padahal nak pergi makan karipap. (^_^) Babai!  

p.s. walaupun tak pernah kena stalk, tapi aku pernah kena kacau dengan orang gile seks. Haish, Nasib baik, aku cuma tahu taekwondo cap ayam je. Kalau tak, lunyai aku dah aku belasah mamat tu :') Chimpanzee betul. *Bengang*

Friday, March 12, 2010


TUHAN..bila masih kudiberi kesempatan...
izinkan aku untk mencintanya...
namun..bila waktuku telah habis dengannya...
biarkn cinta ini..hadir untk sekali ini saja....

Sunday, March 7, 2010

perasaan.....!!!

1 ptg..ak t'lihat kalian b'gmbira..
b'gmbira dlm hanya b'3..
semakin hari kte semakin renggang..
kemana saja...
tanpa ak...
b'sama kalian...
mengapa..
kalian bgtu??
spt seakn2 mahu mnjauhkn dri drku..
spt mmbelakangknku...
ak ketawa...
dlm kesedihan..kekecewaan..
krna ku rse kalian smkin brubah..
hmmm..keluhan berat..
mgkn ini kali ke2...
ak menulis brsama titisan air mata..
bkn dhadapan kalian...
tp diriku sndri..yg mengetahui segalanya..
luar dan dlm..
'pspm'..semakin hmpir
'kalian' semakin jauh
what's tht???
balasan? or somthng tht i 
still nOt undrstand...
tlg...
tlg...
tlg jgn buat ak begini ini...
mnympan perasaan ini...
sendri...kesorangan...
tanpa kalian.........




ak perlukan kalian dlm hidupku..plez dont let me alone

Monday, February 22, 2010

"adAkah aku @ mereKa yg mengejAr keseMpuRnAan..????"

kesempurnaan dlm membina masa depan                   kesempurnaan dlm membina persahabatan
kesempurnaan dlm membina perhubungan


membina masa depan
~ ak percaya semua org mahukan y terbek dlm idop mereka lbh2 lg dlm menentukn masa depan...
   tetapi,di sebalik merancang itu adakah kita sebenrnya mengharapkan kesempurnaan yg mutlak
   tanpa memikirkan ttg ketetapan yg telah diatur oleh yg Maha Esa....??adakah ak tergolong dlm 
   golongan spt itu??

membina sebuah persahabatan
~ Dlm membina sebuah persahabatan pula,sering terjadi antre kite yg terguris haty akibat terlebih 
   kata,terlajak perlakuan sebilangan rkan2 kita yg kadangkala nyer tanpa mereka sedari ia mengguris      
   perasaan kita sedikit sebanyak..benar kata org..persahabatan merupakan perhubungan yg sgt sukar 
   untuk dilalui kerana kita msty menjage haty2 org dsekeliling kita..dlm persahabatan juge menuntut sikap
   bertolak ansur,tlg menolong,& yg pling penting adlh memahami antre 1 sma lain..jika perkare2 spt ini
   tiada..maka runtuhlah sebuah persahabatan itu..ditambah pula jika ad yg muncul utk mengambil ksmpatan
   menokok tmbah lg bg mengeruhkan keadaan mereka2 yg sedang mengalami krisis dlm persahabatan..
   jadi perlukah kita mempositifkan fikiran utk membaik pulihkan sesebuah persahabatan yg tlh terbina??
   sanggupkah kita merosakkannya bgtu shj setelah berssh payah membina nya??atau lupekah kte btapa 
   manisnya memori sebuah persahabatan yg terjalin brsama ketika suatu masa dhlu??tanyalah dri 
  anda..fikir2kn..ape yg ak alami kini ckp benar rsenyer utk mematangkan fkiran aku..harap kalian juga bgtu..




membina sebuah perhubungan
~ setiap org mahukan perhubungan yg baek x kre laa perhubungan antare guru n murid,ank n ibubapa 
   mahupn perhubungan antre lelaki n perempuan..ak juga spt kalian..ak mahukan kesempurnaan dlm setiap 
   perhubungan yg ak bina...perhubungan antre lelaki n perempuan....ak perempuan biasa..ak punya naluri..ak 
   punya perasaan...sme spt org lain..tp sempurnakah ak utk ak mengejar kesempurnaan itu??layakkah ak?
   "KESEMPURNAAN MEMBAWA KEBAHAGIAAN"..benarkah? ad juga yg x sempurna tp mereka  
   bhgia sja di mataku...tp mengapa ak ta dpt jd spt mereka..menerima apa sja yg dtkdirkn?ataupn adkah ak 
   ini sebnrnya dikategorikan sbg seorg yg memilih or 'high demand'?ataukah mereka sbnr yg mendesak ak
   jd bgni..?hmmm..ak xtw laa pe sebenar er yg ak cri...sering berse ragu2..tapi smpy ble kah agak nyerr??
   perhubungan menuntut KEIKHLASAN & KEJUJURAN...



zarith sofea..mahukan yg terbaek brsama kalian..

Thursday, February 11, 2010

cerita D malam hari...

hmm td ak p wt kuiz physc 0n9..pg lam kul 8.15 g2 r lmbt skit bab tggu diowg tu la mle2 kte kul 8 las2 kt kul 8.20 bru smpy..dgn berbekalkan ilmu yg xbpe nk ad nh ak yakin nak wt quiz tuh*wah! tpoo skali*..huhu..hmm mlm nh leh kte bnyk perkara yg cambest b'laku even ktowg sbnr er kepenatan coz ptg td ad larian perdana*batuk2* huhu..

~~ meh ak listkn antre perkara2 yg cam menarik mlm nh.............


1st- ['ADLIN AMAN RAMLI']
             - PELUANG-tu la pekataan 1st yg dy ckp kt ak ble dy dgr ak mengeluh bab tggu turn lme *cm 
               sengal*  kt dpan comp. lab tuh & terase cam banggang lak ckp sesowg n xsngke lak ad owg        
               dgr..malooo er..kui3.."tggu peluang ad trus jerk msuk xyh tggu2 lg",2 dy ckp..huish..xsngke
               ak..ak bls n syuman pling manis dowh..ahaha* tpooo* n say de same word_peluang ekk..then    
               dy snyum lek kot..hehe..ngee~ *senyum bhgia*


2nd[HP JIHAH 'TERJUN' TONG SAMPAH]
            - actually mnde nh jadi time ak lom lepak n dy owg ag..huhu..so ak xbpe tw sgt cte mle2 dy..tp..time
              kaki ak nh da smpy kt 'port' diowg tuh..jihah dok mencri la fon dy..kot2 la de yg sorokkn..tp xjmpe
              gak..try kol..still xdpt..then dy pn te pk mnde yg ak ase plik dimane dy t'buang fon 2 mse dy
              buang smpah..ase cm xlogik kn??tp 2 la yg b'laku kt si jihah nh..pg la blik korek2 tong smpah tuh kt
              tgh2 CENDAWAN..hahaha..mlooo blakang kre beb jnji aty puas..hahaha*ayt xley blah*..lastly,
              jeng3..huhu..JMPE!!dgn gmbre er dy b'kata..then dpndekkn cte dy g bsuh fon yg agk bau2 ala2      
              kamben  xmnd seminggu tuh *tpoo skali*..ahaks..hmmm sok bru ak nh tnye kabo fon dy tuh..arp 
              sbr ek..pe jd agak err..tah2 da innalillah..ha3..


3rd -  [CADBURY]
          - nh las kot xlarat nk mengarut daa..hmm cadbury..4 sre rmay pmpn2 ske cadbury kn2..huhu..nk2
            black forest..lg2 lau dpt percume kn..syg err tuh smpy ase nk smpn bwh bntal bab syg nk
            mkn...hahaha*spe la yg perangai cm tuh*hmm xd la ape sgt pn sbnr er mukadimah jerk
            lbh..*kalah karangn time upsr dloo*.. tp ak xmnt pn..nk2 pe ke nme er hutan itam tuh..xske
            laa..tp 2 la yg dy bg td..hehe..xske pn kne ambik gak dowh,owg bg..rezki jgn dtolak..hmm pe ag..ak
            kn xbpe mkn sgt..kekah r kt dak2 nh time lpak tuh..alik2..ak pon xdan pandang..abess daa..AMIK
            KO!! ak merase seketui jerk..*tpoo lagi*..hahaha...*batuk2*..hmmm efek mkn cdbury r nh..nh yg
            ak maleh nh..huu~ *batuk lg*..




hmm 2 jerk nk share mlm nh..nnty kn entry seterus er ekk,k..CHILL...


             *p/s : jah! padlock tuk ak mnew dowh..boo jerk dpt..huu~~















         

Friday, February 5, 2010

only when....

Heyy you, yeah, you(:
I'm gonna need to tell you some things here.



Don't look for me only when you're alone, but when you're with people around you too.
Don't look for me only when you're just happy, but when you're sad too, and this goes vice versa.
Don't look for me when you're healthy, but when you're sick too.
Look for me each single time, because that's the nicest thing to be done.
Maybe I don't have the looks for you, but I'm looking forward to share you some part of me, that cares for you(:

There are some people, they asked where are you, and they realized things that I scared the most to be happening to us are happening right now.

They told me that we seems apart now.

Are we?

I hate it when I have to go through this feelings again.

Just so you know, hurt me in front of me, not behind me.

So I'll get through it maybe a little bit easier.

(:

*it's very hard to move on you see. -_-" haiyaa*

Thursday, February 4, 2010

Hati-hati patah hati..

Bicara soal patah hati, pasti tidak ada yang akan lepas dari namanya cinta. Kalau sudah bicara soal cinta, maka ceritanya panjang ni. Betul tak? Dari awal mula manusia diciptakan sampai hari kiamat, cerita tentang cinta tak akan pernah bosan diperbincangkan dan tak akan pernah hilang ditelan zaman. Cerita cinta memang tak selamanya indah. Kadang ada yang berakhir dengan tawa, ada juga yang berakhir dengan linangan air mata. Dan patah hati adalah salah satu ending dari cerita ini. Ye, sad ending. *sobs sobs sobs, sedih sekali* Huish, sekali je sedih? Tipu gila. -_-"
Kata seseorang, patah hati itu lebih sakit daripada sakit gigi. Entah lahh, aku pun tak tahu. Tapi yang paling benar adalah patah hati itu lebih sakit daripada tak patah hati. *dush byabya, dush2* Nah, kalau sudah kena yang namanya patah hati, hidup terasa mahu kiamat, langit runtuh, bumi seakan gelap meskipun ada mentari yang bersinar. Hari-hari terasa sepi kerana tak ada pujaan hati. Hati ini terseksa, seolah mendapat penyakit yang tak akan pernah ada ubatnya. Diri ini semakin sendiri, tidak ada teman yang menemani. Dan kalau sudah begini seakan tidak berguna lagi hidup ini, dan hanya ingin mengakhiri. *terlalu dramatik ni, terlalu I tell you*

Apa memang benar begitu, kalau kita patah hati? Apa tak ada lagi harapan yang tersisa hingga kita harus mengakhiri hidup? Stop! Slow down baby. Lek lu(:

Orang ni ajar :

1. Jangan nak dramatik sangat, or meng-dramatik-an keadaan.
 Kalau dah patah hati, tak perlu melarat sampai jauh sangat. Hindari suasana yang membuat kamu menjadi mellow or melankolik. Tak payah lahh dengar lagu-lagu dengan tema patah hati tu. Or buat benda lain yang boleh buat sesak hati. Huish, tu macam tabur garam atas luka. Pedih pedih.

2. Putus asa itu dosa.
Ingat ni(:


3. Jangan bersendirian.
Cari kawan-kawan yang boleh bagi support dan boleh buat kita bangun balik setelah jatuh. Bak pantun dua kerat ciptaan aku, "Jatuh bergolek berdebuk-debuk, gamaknya seperti nangka busuk." Hebat tak? Hebat abish! Ohh, jangan cari kawan yang merosakkan kita. (:

4. Banyakkan kegiatan positif.
Sibukkan diri dengan benda baik. Naik turun, tenggelam naik, kiri-kanan, pusing sana pusing sini, pokok pangkalnya tetap kepada ajaran agama. Tengok lahh pape yang boleh nak dibuat(:

5. Bersyukur, berusaha dan berdoa.
Mungkin bukan dia buat kita. Maybe we should expect the unexpected. Orang tu tak matching dengan kita kot? *ye, meskipun ni ayat menyedapkan hati, tulahh faktanya kan?* Try again & don't forget Him, because He will always be with us, & give us the right way out. God willing(:

*******
Membaca benda sebegini menguatkan diriku.
Cewwah.*statement xley blah*uhuks~
(:

                           p/s: ak sudaa besemangat kembali..thanks for HIM..

Wednesday, February 3, 2010

rndu nyerr kamoOO sumer...

ble dok sjer2..msty teringt kamoo sume..huhu..wndu rse er..especially my classmates..

silan   : ak wndu nk dgr lawak ko..

shahmi  : ak wndu nk tgk magic ko..

afif    : ak wndu nk dgr lagak ko..

zety    : ak wndu nk tgk ko senyum..

sophie  : ak wndu nk dgr celoteh ko..

hisyam(s): ak wndu nk gduh n ko..

mas     : ak wndu nk dgr kritikan ko..

bee     : ak wndu nk tgk telatah ko..

izzat   : ak wndu nk tgk ko gduh n sophie..

fariq   : ak wndu nk bkongsi crite n ko..

saddam  : ak wndu nk tgk hasil2 kekretifan ko..

amirul  : ak wndu nk dgr ceramah ko..

magesh  : ak wndu nk blaja n ko..

sal     : ak wndu nk kuar n ko..

faris   : ak wndu nk tgk muke cumei ko..

priya   : ak wndu nk begurau n ko..

beego   : ak wndu n perangai pns baran ko..

wan     : ak wndu nk tgk perangai ko yg x brubh2..

shahrul : ak wndu nk jd pndgr prObs ko..

hisyam(m): ak wndu nk dgr kebajetan ko..

refqy   : ak wndu nk tgk kemachOan ko..

aasha   : ak wndu nk jdi homeroom terbek n ko..

pdot    : ak wndu nk tgk gelagat ko yg ske myibOk 2..


hmmmm!!bnyk nyerr wndu ak pd kowg sumer..hanya ALLAH S.W.T shj yg tw...hu3x~~ak arp kowg sumer pnjg umo n 1 ary t kte sumer dpt bkmpol jmpe lek sesme kte..time 2 msty sweet kn2..msty rmay yg da b'jaye..

Tuesday, February 2, 2010

err was created at 1.41 a.m..

I have given a lot of thought
to the impact that our love has on our lives
It feels so good to care for you
in such a unique and special way
But should the offer of myself
ever come a burden to you,
all you need to do is tell me
and I will back away
though it will surely be the
hardest thing ever in my life
I know that what I must give you,
above all else,is freedom
the right to come and go,
to be yourself
no matter where that path
may lead..

Even though what I give to you
is not perfect,
it is offered in the purest
and most honest way that I know how
I hope you will stay in my life
and share with me
for a long,long while.

Wednesday, January 27, 2010

aque punya cela...


Korang jangan ingat, aku ni malaikat atau nabi... Sempurna serba serbi.
Aku manusia, aku ada cela...

Sejak dua menjak aku rasa aku jadi makin materialistik. Entah arh, kalau nak beli barang tu, nak cari yang branded-branded je, yang jual kat pasar-pasar malam, haram aku tak pandang. Kekadang tu, kedai-kedai yang nampak macam murah and tacky sikit, memang jangan harap arh aku nak masuk and belek-belek barang. Unless,my mum, or mmber aku yang ajak masuk sebab diorang nak carik barang diorang. Kalau aku jalan sorang-sorang, memang 95% kebarangkalian yang aku tak akan masuk kedai-kedai macam tu. Bukan sebab pandang rendah kat kedai tu, bukan jugak sebab aku bajet bagus... tapi entah, kot kot, aku ni memang materialistik gamaknya.


Kadang-kadang, aku ni naik risau fikir pasal benda ni. Padahal, time kecik-kecik dulu ok je. Aku tak kisah beli baju-baju kat Tesco, or Giant, or even baju longgok kat pasar malam. As long as baju-baju tu, selesa di pakai, kain dia sedap dan mantap, and terasa angin yang sepoi-sepoi ketika dipakai sewaktu tidur. Tak kisah arh, baju tu ada gambar teletubbies ke (eleh, korang tak yah arr pretend yang korang tak pernah ada t-shirt teletubbies ok, teletubbies was every kid's LV ok) or gambar apa sekalipun. Aku main bedal je, semua aku pakai. Tapi bila dah mula masuk umur 19 ni, makin lain pulak. Nak cakap aku ni banyak duit, wallet pun semput-semput je memanjang. Tak tahu mana tah sifat materialistik tahap tenuk ni timbul. Haish, risau...risau... Mana tak nyer, aku takut giler siot, kot-kot nanti kalau dah besar aku jadi lupa daratan, lupa jasa mak bapak. Terus kena sumpah jadi batu, or kene simbah dengan simen basah macam cerita *batuk2* Malim Kundang kegemaran bebudak perempuan *batuk2* Iskh, simpang malaikat 44.

Pernah gak cakap pasal ni dengan abang, samada aku ni dah jadi materialistik ke bukan. Dia punyer response?


Hmm..relax sudaa!!



Tapi, bila pikir-pikir balik. Maybe aku ni, materialistik sikit-sikit je. Tak de arh sampai ke tahap hardcore :') Sampai ke tahap, nak kawan pun dengan orang yang kaya je. Pergh, ini memang perangai mintak penerajang. And in case ada satu tahap, korang nampak aku berubah jadi this ingrateful JERK yang somehow jadi super duper berlagak bagus... Aku harap, korang boleh smackdown tengkuk aku habis-habisan, time-time tu jugak! So that aku boleh sedar diri balik. Tak per, aku kasi kebenaran, provided korang print out entry ni, and tunjuk kat aku sebelum aku di smackdown. Deal?


P/s: Macammanapun, aku rasa menjadi mata duitan adalah lebih perkasa daripada menjadi mata keranjang.muahahaha (>_<)

Friday, January 22, 2010

Monday, January 4, 2010

tuesday mornink....

hmm wndu er da lme da x mencoretkn sesua2 kt sni..bz la ktekn..skunk lak tgh exam..sok ppr last,hurrayy!!..pape pn mmg da x sbr gler nk blik umh nh..da lme xblik.msty owg kg wndu gler kt ak nh..hahaha*pasan*.mak ak kte nk ambk ank angkt hujung mggu nh..dak2 dr upsi..ad can la nk knl2 coz ak blik ujng mggu nh..hik3..dgr cte mk ak amik 2 owg..arp2 laa beregu cmpuran..ahaks..xbley blah tol ak nh..tp sblm blik ak nk p jln2 juscO lu n syikin sblm p btterworth..hmm x sabO err..dak2 nh sume pkat2 nk p trun kL..tp ak xjoin kot...mls r..t abs duet..ak nk save lorr cz ad mender yg lg best ak da plan n duet tuh..so,ak ase xrugi pn lau ak x p.. haha..skunk nh ak tgh pk nk wt 1 bisness r yg bley untgkn ak n owg len..pe ek??haha..coming soOn lorr..wait n see jerk ah...ok lorr..fishing da tggu nk pnjm brdbnd nh..sian dy..xpe la ak out dloo bg mmberi laluan kpd knk2 yg nk pnjm brdbnd ak nh..chill out...wassalam.......